Vintage Designs

Restauratie,

Geproduceerd in de jaren ’60 of ’70 betekent dat alle meubelen er al een heel leven op hebben zitten. En dat is vaak te zien. Vintage Designs verkoopt alleen vintage meubelen die in perfecte staat verkeren. Om dat te bereiken worden bijna alle producten gerestaureerd om beschadigingen en zware gebruikssporen te herstellen. Na restauratie zijn er altijd nog wel lichte gebruikssporen zichtbaar maar dat geeft het meubel zijn authenticiteit. 

Restauratiewerkzaamheden bestaan uit het opschuren van het eikenfineer om vuil, krassen en waterkringen van bijvoorbeeld plantenpotten weg te werken en het fineer vervolgens te behandelen met drie lagen transparante lak. Soms is het fineer zo beschadigd dat plaatselijk het fineer vervangen wordt door een nieuw stukje eikenfineer. Van sommige meubelen hebben de lades een gekleurd front in de kleuren zwart/wit, zwart/roze of zwart/geel. Vaak kan worden volstaan met het polijsten van de originele verflaag waardoor hij weer gaat glimmen zoals het meubel dat deed ten tijde van de productie in de jaren ‘60.

Het meubel wordt ook schoongemaakt en weer functioneel gemaakt. De constructie wordt nagekeken en indien nodig herstelt. Scharnieren worden eventueel vervangen, sloten gecontroleerd en verdwenen sleutels worden opnieuw gemaakt. Of het slot wordt vervangen zodat de deuren weer goed sluiten. Lades worden schoongemaakt en openen en sluiten weer perfect zodat u met plezier uw spullen opbergt.

Daarmee schaft u zich een prachtig origineel en kwalitatief goed meubel aan dat weer een heel leven mee kan. Bovendien geeft Vintage Designs 12 manden garantie op elk meubel.

Het restaureren doe ik zelf in mijn atelier in Amsterdam-Noord en soms gebeurt het al door mijn Tsjechische partner in Praag. Ik ben ooit eens opgeleid als timmerman op de L.T.S. maar eindigde als drs. in de politieke wetenschappen. Vele jaren later beleef ik veel plezier en voldoening aan het in oude glorie herstellen van designmeubelen ontworpen door grootmeesters uit het recente verleden. 

 

© 2020 - 2021 Vintage Designs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel